Dalköltők a fedélzeten

2024 nyarán, a Kláris Ökohajón

az időpont egyeztetés alatt

Ízelítő, előzetes, kedvcsináló a Hétrétország – Szerek és porták köztiválja az Őrségben idei programjához:

DALKÖLTŐK ITT-HONA

Balla Gergely

Szirtes Edina Mókus

Kollár-Klemencz László

Énekes, gitáros, dalszerző

a Platon Karataev együttes frontembere

Vajon hol vannak a válaszok a élet lényeges kérdéseire?

Dalszövegek a tudattalan határáról

az írás aktusával idézi elő a módosult tudatállapotot

az alkotás terápia és öngyógyítás

zeneszerző, előadó, író, tájkertész és lovasedző, tanár: kezdeményezésére “dalköltő képzés” indul az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

Andersen;   Kistehén;   Kollár-Klemencz Kamarazenekar

“Mert azzal, hogy a nagyvárosi, könnyen megszerezhető és eldobható, olcsó, de kényelmes életünket éljük, nagyon sokmindent elvesztünk, megtagadunk magunktól.” (nlc.hu)

“Itt van ez a kettősség bennem.   Egyfelől  a  ki  nem  bontott  budapesti  szubkultúra,  másfelől  meg  a  vidék  a  maga  konzervatív  hagyományaival.” (Magyar Krónika)

hegedűművész, énekes, dalszerző

“Mindent szeretek, mert minden stílus szerethető és lenyűgöző, ha a legjobb előadóit hallgatjuk. (…) Minden, ami megfog, ami megérint, az meg is változtat és gazdagít! És nem csak a zene, bármilyen művészet, vagy akár egy nagyszerű és igaz ember is. Tehát minden, amit kintről kapok, az valamit munkálkodik itt benn, és folyamatosan születnek így a hangok, amiket el kell énekelnem, vagy ki kell hegedülnöm, függetlenül stílusoktól – amelyekből sokszor nem is tudatosan köszönnek vissza dolgok. Valahogy így működik bennem ez a stílusrengeteg, amiben magam is keresem a helyem.”

(langologitarok.blog.hu)

A zene nem csak stílus, hangzás, élmény. A zene élet, gondolkodás, meditáció, a lét értelmének keresése, kérdéseink feltevése, esetleg valami újnak, valami magasabbnak a születése; kapocs a zenét játszó és hallgató között, kapocs a szemmel látható és nem látható világok között.

A dalköltészet irodalmi és zenei értékeiről, irányultságáról és határairól is lesz szó többek között – 

Sülyi Péter, Weyer Balázs és Végső Zoltán beszélgetnek a zenei blokkok között.

Főmenü
×
×

Cart