Duo VoCellino – Rohmann Ditta és Szirtes Edina koncertje – 2024. március 17., 17:00 óra – Kláris Ökohajó

Rohmann Ditta gordonkaművész és Szirtes Edina Móki hegedűművész kamaraformációja

 

Duo VoCellino

A két művész 
hegedű-cselló-ének
együttese.

A fotókat Oláh Gergely Máté és Szanyi Nagy Judit készítették.

Egyenesen az előadók tollából:

“Ez a koncert egy utazás – elsősorban fiatal hallgatóknak.

Utazás a klasszikus zene világából indulva a népzenei feldolgozásokon át versek énekléséig, mely közös éneklésre sarkallja a közönséget, nem kihagyva az improvizáció varázsát sem.

Ez a műsor elsősorban inspirálni szeretné a felnövekvő generációt – kimozdítva a mindenhonnan hallható zene világból egy sokkal érzékenyebb, árnyaltabb, valamint lelket és szellemet igénybevevő zenei-művészeti világ felé.

Ezt a koncertet az előadók kíváncsisága ihlette, ahogy határtalanul járhatunk a műfajok között, s egyetlen, ami biztos, a hangszer, és az énekhang.

A műsoron saját darabok mellett klasszikus zenei átiratok, népzenei ihletettségű darabok szerepelnek gordonka-hegedű duóra.

A formáció évek óta koncertezik hangversenytermekben és templomokban, szerényebb és finomabb befogadók figyelmétől kísérve, soha fel nem adva azt a reményt, hogy milyen ajándék lehet a művészet ilyen érzékeny és őszinte áramlása, ahogy nem a műfaji kötöttségek vagy a kiforrott eszköztár és begyakorolt sikerdarabok előadása a cél, hanem az inspiráció a határtalan zeneművészet iránt. “

A koncert ingyenes, csak regisztrációhoz kötött.

Főmenü
×
×

Cart