Gajdos András: Az ember énekel - Film

Az ember egy tetőtől talpig zenei lény. Minden arányában zenei arányokat tükröz, zenei hangközök járják át az egész testét. Az ember mindig énekel: a mozdulatain keresztül is, az életén keresztül is énekel. Mi módon kaphatjuk vissza a hangjainkat, hogy életünk éneke tisztán csengő lehessen?
 
Erre keresi a film a választ. A film az emberi hallás és éneklés fejlődését mutatja be, a kisgyermekkortól a kamaszkorig, a Waldorf- iskola játékain, dalain keresztül. Gyermekek és tanáraik éneklik azokat a dalokat, amelyeken a kisgyermek emberré válása során iskolázódik. Útmutató tanároknak, szülőknek, a hangon keresztül; a gyermek és annak fejlődése iránt érdeklődőknek újszerű kulcs.

 

 
A DVD tartalmazza a gyermekfejlődés hangulatát bemutató 56 perces filmet, valamint az egyes dalok videoclipjeit. 
A DVD ára: 2.000 Ft
 
Az egyed életkorokat bemutató részletesebb, interjúkkal bővített hosszabb változatait (az egyes életkorokra jellemző hangulatok alapján elnevezett Kvint, Terc, Oktáv címmel) tartalmazó 4 DVD-t tartalmazó változat ára: 4.000 Ft
 
 
 

Gajdos András: Az ember énekel - Kvint

A kisgyermek tágra nyitja füleit. Nyitná, de gyakran rémületében be kell zárnia. Védekezik a külvilág agresszív behatolásával szemben. Hogyan hagyhatjuk a hallást szabadon? Ha már bezárult, hogyan nyithatjuk ki újra? Leleményesnek kell lennünk!
 
A film ötleteket ad, hogyan lehetünk szülőként és nevelőként kreatívak a gyermek segítésében, nevelésében. Megmutatja a kisgyermek fejlődési állomásait: a kvint a szabad játék, a lebegő hangzás időszaka. Dalokon, éneken, zenélésen keresztül lehetünk tanúi az inkarnációs folyamat első, meghatározó lépéseinek.
 
 
 
 
 
 
A DVD ára: 1.000 Ft

Gajdos András: Az ember énekel - Terc

Az érzésvilág kettőssége: a szimpátia és az antipátia jelenik meg a cseperedő gyermekben. A világ kettéhasad a gyermek számára: éhezi a többszólamúságot. Belekerül testébe: szívverése lesz a világ mércéje, örömét leli ebben az újrateremtésben.
 
Tanul alkalmazkodni a zene törvényszerűségeihez.
 
Ezt az izgalmas krízisidőszakot dalokon, énekeken, hangszereken keresztül mutatja be a film, megmutatva a jelentősebb állomásokat a gyermekkel való egyre nehezedő együttélés lényeges jellemzőit és a konfliktusok lehetséges feloldásait. Hogyan éli meg a földre született szellemi lény életének ezen időszakát?
 
Hogyan segítheti ebben a zene, a nevelő, a szülő?
 
 
 
A DVD ára: 1.000 Ft

Gajdos András: Az ember énekel - Oktáv

A kamaszkorban a zene alapelemei közül a ritmus kerül a középpontba. A nehézséggel való dramatikus találkozás, az érzelmi viharok, a növekedés kihívásainak közepette: a gyermek támogatóra, vigaszra találhat az éneklésben, a zenében, a hangszereken való játékban. Milyen módon segíthetjük mi, szülők, nevelők ezt a folyamatot? 
 
A gyermek életében az oktáv időszaka ez: ugyanaz a hang szólal meg szinten. Önazonosság, egy gyermeki után egy felnőtt szinten. Felébred a felnövekvő, inkarnálódó gyermek énje. Ez szólal meg hangjaiban, zenéjében, énekében – és ezek a hangok, zenék, énekek segítik őt megtenni a következő lépést. 
 
 
 
 
 
A DVD ára: 1.000 Ft
 
 
 

A nevelő mozgás

2009-ben megjelent a Bothmer gimnasztikai képzés 2005-2009 zárónapjáról készült filmünk. Ez az első magyarországi bothmer felvétel, ami DVD-n kapható. A felvétel teljes hossza 173 perc. Ára: 2.000 Ft. Megrendelhető postai úton illetve megvárásolható a Kláris Irodahajón.
 
 
 

A világ sincs kész

20 éves a Pesthidegkúti Waldorf Iskola (1989 - 2009)

A film felvételei egyetlen hét leforgása alatt – 2009. május 11–15. között – készültek a Pesthidegkúti Waldorf Iskola 20 éves fennállásának megünneplésére rendezett ünnepi rendezvénysorozat helyszínein.
 
A DVD ára: 2.000 Ft
 

Emlékezés - Török Sándor barátaival

Török Sándor barátai beszélgetnek.

A beszélgetés résztvevői:Éliás Ádám, Hollós Máté, Keleti Péter, Eőry Attila, Eőry Éva, Szatler Anna, Udvaros Béla, Vekerdy Tamás. Házigazda Lampert Tünde, felolvas Varga-Szemes László.
 
A DVD ára: 1.000 Ft
Az irodahajónkon történő könyvvásárlás esetén ajándékként választható.
 
 
 
 

Krabat

Otfried Preussler: Krabat a Pesthidegkúti Waldorf Iskola 8. osztályának előadásában.
 
A DVD ára: 1.000 Ft
Az irodahajónkon vásárolt kiadványok esetén ajándékként választható.
 
 
 

Janosik a'la Vivaldi

L'ubomír Feldek: Janosik a'la Vivaldi  a Valaha Voltak Színháza előadásában

A felvétel a Pesthidegkúti Waldorf Iskola 20 éves fennállásának tiszteletére rendezett ünnepi hetén készült 2009 májusban. A társulat az iskola egykori diákjaiból áll.
 
A DVD ára: 1.000 Ft
Az irodahajónkon történő könyvvásárlás esetén ajándékként választható.
 
 
 
 

Euritmia - Vivaldi Glória

Keresztmetszet a Pesthidegkúti Waldorf Iskola euritmia oktatásából és Vivaldi Glória az iskola zenekarának és kórusának előadásában. Az iskola diákjai, végzett diákjai, tanárai és szülői zenélnek, énekelnek.
 
A DVD ára: 1.000 Ft
 
Az irodahajónkon történő könyvvásárlás esetén ajándékként választható.
 
 
 

Vérnász - WalahaVoltak

Federico Garcia Lorca: Vérnász

A felvétel a Pesthidegkúti Waldorf Iskola 20 éves fennállásának tiszteletére rendezett ünnepi hetén készült 2009 májusban. A társulat az iskola egykori diákjaiból áll.
 
A DVD ára: 1.000 Ft
Az irodahajónkon történő könyvvásárlás esetén ajándékként választható.