Gajdos András – Az ember énekel (Film)

Az ember mindig énekel: a mozdulatain keresztül is, az életén keresztül is énekel. Mi módon kaphatjuk vissza a hangjainkat, hogy életünk éneke tiszta lehessen?
Erre keresi a film a választ. A film az emberi hallás és éneklés fejlődését mutatja be, a kisgyermekkortól a kamaszkorig

Részletek »

Gajdos András – Az ember énekel (Kvint)

A film ötleteket ad, hogyan lehetünk szülőként és nevelőként kreatívak a gyermek segítésében, nevelésében. Megmutatja a kisgyermek fejlődési állomásait: a kvint a szabad játék, a lebegő hangzás időszaka.

Részletek »

Gajdos András – Az ember énekel (Terc)

A világ kettéhasad a gyermek számára: éhezi a többszólamúságot. Belekerül testébe: szívverése lesz a világ mércéje, örömét leli ebben az újrateremtésben.
Ezt az izgalmas krízisidőszakot dalokon, énekeken, hangszereken keresztül mutatja be a film

Részletek »

Gajdos András – Az ember énekel (Oktáv)

A kamaszkor a gyermek életében az oktáv időszaka: ugyanaz a hang szólal meg szinten. Önazonosság, egy gyermeki után egy felnőtt szinten. Felébred a felnövekvő, inkarnálódó gyermek énje. Ez szólal meg hangjaiban, zenéjében, énekében

Részletek »

A nevelő mozgás

2009-ben megjelent a Bothmer gimnasztikai képzés 2005-2009 zárónapjáról készült filmünk. Ez az első magyarországi bothmer felvétel, ami DVD-n kapható. A felvétel teljes hossza 173 perc.

Részletek »

A világ sincs kész

A film felvételei egyetlen hét leforgása alatt – 2009. május 11–15. között – készültek a Pesthidegkúti Waldorf Iskola 20 éves fennállásának megünneplésére rendezett ünnepi rendezvény-sorozat helyszínein.

Részletek »

Emlékezés – Török Sándor barátaival

Török Sándor barátai beszélgetnek. A beszélgetés résztvevői: Éliás Ádám, Hollós Máté, Keleti Péter, Eőry Attila, Eőry Éva, Szatler Anna, Udvaros Béla, Vekerdy Tamás. Házigazda Lampert Tünde, felolvas Varga-Szemes László.

Részletek »

Euritmia – Vivaldi Glória

Keresztmetszet a Pesthidegkúti Waldorf Iskola euritmia oktatásából és Vivaldi Glória az iskola zenekarának és kórusának előadásában. Az iskola diákjai, végzett diákjai, tanárai és szülői zenélnek, énekelnek.

Részletek »
Főmenü
×
×

Cart