Égi lajtorján

Írta: Székely Anikó    
Aletheia sorozat. Vallás

 
A spontán vallásosságtól a megismerésig
 
„Ha szívről szólunk, az sosem a látható szívet jelenti, hanem a szeretet erejét.”
Ez a könyv azokhoz szól, akik keresik a kapcsolatot az isteni világgal s az önmagukban lakozó istenivel. Ma ez a kapcsolat nem adott. Tudatos erőfeszítést kell tennünk, hogy ez a kapcsolat élővé válhasson. A szerző sok évtizedes gyakorlatából hitelesen mutatja meg az 
önnevelés lehetőségeit, miközben nem kész utat mutat, hanem kérdéseivel inspirál. Ezzel az önismerettel és „tudással” felvértezve nevelhetjük gyermekeinket. A könyv a gyermek fejlődésének nagy állomásain vezet végig, megmutatva, hogy a felnövekvő gyermek miképpen tükrözi az emberiség tudati evolúcióját. Ezt az írást haszonnal forgathatják a vallásosság iránt érdeklődők, a pedagógusoknak és a szülőknek pedig kimeríthetetlen inspiráció a nevelés összetett kérdéseiben. 
„...A leírtak a mi megértésünket szolgálják, és mindannyiunk további kutatásai is, amelyek háttérvilágítást jelentenek, s kimondatlanul a gyerekseregre ragyognak, amikor mesélünk.” 
Világítják azt az utat, amelyik a megismerésen át tudatosságra ébreszti a vallásosságot.Tanítani nem, csak világítani lehet a felnövekvő Én számára, hogy a világosság gyújtsa meg benne a kezdés képességét az út járásához, amely maga a Világosság. A vallásos tapasztalás és a megismerési út egyazon történéssé válása az Én alkotása.
 
Ára: 2.700 Ft