Holdvilág - Napvilág

Hamarosan megjelenő új kötetünk.

Írta: Böszörményi László
(Aletheia sorozat)

Visszatérés a tudományos gondolkodás forrásához
 
Kötetünkben a holdvilág és a napvilág a hűvös, színtelen tudományos gondolkodásmódot, illetve a gondolatok eredeti forrásának színgazdagságát, melegségét és fényét jelképezi. Külön figyelmet érdemel e tekintetben a digitális technika és a mesterséges intelligencia délibábja, mivel a műszaki innováció területén gyakran eltorzult formában jelenik meg mindaz, aminek valójában a szellemi fejlődést kellene szolgálnia.

Mennyiben különbözik egymástól az emberi gondolkodás és egy számítógépes program? Hogyan jön létre egy algoritmus, és hogyan keletkezik a tudat? Szerzőnk meggyőződése, hogy ezekre a kérdésekre csak úgy kaphatunk választ, ha saját gondolati tevékenységünket elmélkedés során tapasztaljuk meg. Gondolati elképzelését nem csak Rudolf Steiner és Georg Kühlewind segítségével támasztja alá, hanem Tolsztoj, Tolkien és más írók szavaival is.

A könyv napjaink egyre növekvő digitális terhelésével szemben elmélyült útkeresésre hív, amelynek belső végigjárása egyben egy átalakulás kezdetét is jelenti.

Kötés: puhatáblás, ragasztókötött

(Képünkön a német nyelvű kiadás borítója látható)

 
Ára: még nem ismert

 

 

 

Cikkek: