Kontra Ágnes

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen 1997-től 2002-ig elvégezte a festőművész, művészettörténet és művészeti rajztanári szakot. Mesterei Szabados Árpád és Gaál József voltak. 2001–2002 között Münchenben tanul az Akademie der Bildenden Künste-n. Mesterei voltak Jürgen Reipka és Darko Lesjak.

2002-től tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Művészetének alapvető inspirációja az emberi lélek belső tájainak megismerése és a külvilágban tett utazásai.

Hosszabb tanulmányútjai Európa szerte (Nagy-Britanniában, Olaszországban, Németországban), majd az amerikai és az ázsiai kontinensen tett több hónapos körutazásai lettek festészetének meghatározói.

Belső képek után fest, festményei meditációs élményekből születnek.

A nézőt a lecsendesedés és az érzékelés mélyebb tartományaiba vezeti. Az ezzel elért önmagunkra hangolódott állapot a lélek kiteljesedését, gyógyulását hozhatja. Elmélyült alkotófolyamatához a látott tájak, a megélt utazások inspirációi, a légköri jelenségek megfigyelései vagy a más kultúrájú emberekkel való találkozások mind hozzátartoznak. Jelenleg Budapesten él és dolgozik.

Három gyermek édesanyja.

Nemcsak nehéz időket élünk, de anyaként gyakran a legalapvetőbb szükségleteimre is nehezen teremtek időt. Rájöttem, mennyi szabad teret teremthetek magamban a gyakorlással, ami által az akut stresszválaszokat enyhíteni tudom.

Az utóbbi években a  4 – 7 – 8 légzéstechnika (aminek alapja az ősi pránajáma légzőgyakorlat ) és más légzőgyakorlatok segítenek abban, hogy a mindennapjaim kihívásait kezelni tudjam.

                        Az alábbi könyveink borítójának szerkesztésekor Kontra Ágnes festményeit használtuk fel.

Főmenü
×
×

Cart