XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

 

A Kláris Kiadó standdal vesz részt idén is a Könyvfesztiválon. Megtalálnak bennünket a Milennáris B épületének G3-as standján, ahol megtekinthetik és megvásárolhatják kiadványainkat. 
 

Milennáris, 2017. április 22, szombat, 17 óra

A Kláris Kiadó pedagógiai kiadványait mutatjuk be 15-20 percben. Elsősorban arról hallhatnak az érdeklődők, hogy mi a közös ezekben a könyvekben, és hogyan jelennek meg a szakterületek kutatóinak eredményei az egyes könyvekben, a zene, ének, játékok, kreatív írás, vallástanítás területén. A Paidagogos sorozatunk kiadványait mutatjuk be, az idő rövidsége miatt természetesen csak vázlatosan.
 
Minden nevelés önnevelés - ennek lehetnek segítői az ön- és világismeretet fejlesztő könyveink, az Aletheia sorozat kiadványai is. 
 
 
 
 

Virágzás napjai 2010 - Georg Kühlewind Logosz könyveinek bemutatója

 

Az Őrségben Sülyi Péter több mint 25 éven át szervezte meg minden Pünkösdkor a Virágzás Napjai nevű rendezvényt. Ez alkalmat adott intim, elmélyült találkozásra egymással, művészekkel, önmagunkkal. Kiállítások, koncertek, workshopok, kiállítások voltak az apropó, amelyeket mindig a házigazda, Sülyi Péter a maga csendes, elmélyült módján nyitott meg, konferált fel, és aztán a rendezvény végén személyes szavakkal  búcsúztatta el a közönséget.
 

Virágzás Napjai, 2010. május 22, Georg Kühlewind Logosz könyveinek bemutatója

A Kláris Kiadó Aletheia sorozatában 11 Kühlewind könyv jelent meg. Ezen könyvek sorában különleges helyet foglalnak el az életmű Logosszal, a teremtő igével foglalkozó kötetei. A Kláris Kiadó ezeket 2010 májusában jelentette meg és mutatta be a Virágzás Napjai rendezvény keretein belül.

A bemutatón előadott a kötetek avatott fordítója, Böszörményi László professzor, zongorázott a szerző unokája, Székely Kristóf. Az alkalmat köszöntötte Lendvay Miklós, a Kláris Kiadó vezetője.

A Logosz szolgái - Az ember mint szó és beszéd

A Logosz felismerése - János evangélista tudománya

A világ Logosz struktúrája - A nyelv mint a valóság modellje

A szó világossága - Világ, nyelv, meditáció

 
 
 

A Kláris Kiadó adventi játéka

A nehéz és megpróbáltatásokkal teli 2020-as év végén szeretnénk egy könnyedebb játékkal köszönteni az adventi időszakot.

21 kérdést teszünk fel a kiadónkról és a kiadványainkról december 1 és 21 között. A játékba bármikor be lehet kapcsolódni, és a már publikált kérdésekre december 21-ig küldhetők a válaszok.

A kérdéseket minden nap a Kiadó Facebook oldalán találják, a hírfolyamban.

Invitáljuk azokat, akik szeretnének az adventi időszakban velünk játszani, és szívesen látnának könyveinkből nyereményként a könyvespolcukon néhányat. A helyes megfejtők mindegyike legalább egy kiadványunkat a karácsonyfa alá teheti.

Örömmel vesszük, ha kedvelik a Facebook oldalunkat, illetve ha ajánlják kiadványainkat illetve játékunkat azoknak, akik számára ezek az írások inspirálóak lehetnek.

Cikk folytatása

XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Milennáris, 2015. április 24, péntek, 17 óra, Hess András terem

A Kláris Kiadó pedagógiai kerekasztal és interaktív beszélgetése A Waldorf-pedagógia - a nevelés művészete címmel.
 
Résztvevők:
Kreatív írás: Balassa Bálint
Ének és zenetanítás: Pozsgai Attila
Játékok: Baditz László
 
Gyermekeink játékai, Az ember énekel (könyv és DVD) és Az énekeld meg a teremtést! (Az írásművészet felszabadítása) könyveken keresztül mutatjuk be a Waldorf pedagógia néhány aspektusát.