A Kláris Kiadó adventi játéka

A nehéz és megpróbáltatásokkal teli 2020-as év végén egy könnyedebb játékkal köszöntöttük az adventi időszakot.

21 kérdést tettünk fel a kiadónkról és a kiadványainkról december 1 és 21 között.

Cikk folytatása

XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

 

A Kláris Kiadó standdal vesz részt idén is a Könyvfesztiválon. Megtalálnak bennünket a Milennáris B épületének G3-as standján, ahol megtekinthetik és megvásárolhatják kiadványainkat. 
 

Milennáris, 2017. április 22, szombat, 17 óra

A Kláris Kiadó pedagógiai kiadványait mutatjuk be 15-20 percben. Elsősorban arról hallhatnak az érdeklődők, hogy mi a közös ezekben a könyvekben, és hogyan jelennek meg a szakterületek kutatóinak eredményei az egyes könyvekben, a zene, ének, játékok, kreatív írás, vallástanítás területén. A Paidagogos sorozatunk kiadványait mutatjuk be, az idő rövidsége miatt természetesen csak vázlatosan.
 
Minden nevelés önnevelés - ennek lehetnek segítői az ön- és világismeretet fejlesztő könyveink, az Aletheia sorozat kiadványai is. 
 
 
 
 

Virágzás napjai 2010 - Georg Kühlewind Logosz könyveinek bemutatója

 

Az Őrségben Sülyi Péter több mint 25 éven át szervezte meg minden Pünkösdkor a Virágzás Napjai nevű rendezvényt. Ez alkalmat adott intim, elmélyült találkozásra egymással, művészekkel, önmagunkkal. Kiállítások, koncertek, workshopok, kiállítások voltak az apropó, amelyeket mindig a házigazda, Sülyi Péter a maga csendes, elmélyült módján nyitott meg, konferált fel, és aztán a rendezvény végén személyes szavakkal  búcsúztatta el a közönséget.
 

Virágzás Napjai, 2010. május 22, Georg Kühlewind Logosz könyveinek bemutatója

A Kláris Kiadó Aletheia sorozatában 11 Kühlewind könyv jelent meg. Ezen könyvek sorában különleges helyet foglalnak el az életmű Logosszal, a teremtő igével foglalkozó kötetei. A Kláris Kiadó ezeket 2010 májusában jelentette meg és mutatta be a Virágzás Napjai rendezvény keretein belül.

A bemutatón előadott a kötetek avatott fordítója, Böszörményi László professzor, zongorázott a szerző unokája, Székely Kristóf. Az alkalmat köszöntötte Lendvay Miklós, a Kláris Kiadó vezetője.

A Logosz szolgái - Az ember mint szó és beszéd

A Logosz felismerése - János evangélista tudománya

A világ Logosz struktúrája - A nyelv mint a valóság modellje

A szó világossága - Világ, nyelv, meditáció

 
 
 

XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Milennáris, 2015. április 24, péntek, 17 óra, Hess András terem

A Kláris Kiadó pedagógiai kerekasztal és interaktív beszélgetése A Waldorf-pedagógia - a nevelés művészete címmel.
 
Résztvevők:
Kreatív írás: Balassa Bálint
Ének és zenetanítás: Pozsgai Attila
Játékok: Baditz László
 
Gyermekeink játékai, Az ember énekel (könyv és DVD) és Az énekeld meg a teremtést! (Az írásművészet felszabadítása) könyveken keresztül mutatjuk be a Waldorf pedagógia néhány aspektusát.