Albert Soesman

Antropozófus orvosként rendszeresen tartott előadásokat és sok éven át kutatta a “tizenkét érzék” kérdéskörét.

Részletek »

Emil Páleš

1994-ig a Szlovák Tudományos Akadémia munkatársa. 1994-ben életre hívta a Sophia alapítványt. Munkássága folytatása Komenius, Solovjov és Stúr sofiológiájának.

Részletek »

Georg Kühlewind

Könyvei forradalmian újak, és számos területen újfajta, időszerű megközelítéseket mutatnak az európai gondolkodásban.

Részletek »

Gerbert Grohmann

Német antropozófus, Waldorf-pedagógus. Nevéhez számos növénytani könyv, antropozófus növénytani tanulmánykötet fűződik.

Részletek »

Götz Eszter

Több kiállítást rendezett, előadásokat tartott különböző konferenciákon, írásai tanulmánykötetekben és folyóiratokban jelennek meg.

Részletek »

Johannes F. Brakel

Utazásai során behatóan foglalkozott a helyi állat- és növényvilággal, valamint a különböző régiók kulturális érdekességeivel.

Részletek »

Karátson Gábor

“… festészet, költészet és írás s a kínai filozófusok fordítása az én esetemben ugyanaz a munkaterület – ugyanaz a munkadarab.”
Kossuth-, József Attila- és Munkácsy Mihály-díjas író, műfordító, festő, filozófus, művészetpedagógus.

Részletek »

Kim John Payne

Saját programjával egy mindenki által járható utat kínál a hétköznapi túlterheltség ellen, amely napjainkra mindenki számára normálissá vált.

Részletek »

Kontra Ágnes

Festőművész, művészettörténet és művészeti rajztanár. Tanulmányait Budapesten és Münchenben végezte. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja. Természeti képekbe öltöztetve jeleníti meg belső tájainkat – azaz belső képek után fest, festményei meditációs élményekből születnek. Három gyermek édesanyja.

Részletek »

Malgot István

Művei antropomorf, esetenként a népi kultúra tárgyait kompozícióba illesztő, expresszív hangvételű alkotások. Tengődön él és dolgozik.

Részletek »

Melanie Bös

Autisztikus és halmozottan fogyatékos gyerekeket gondoz különböző gyógypedagógiai iskolákban és a Családsegítő Szolgálat keretein belül.

Részletek »

Paul Matthews

Egyik fontos küldetésének tekinti, hogy a gyermekek tapasztalatot gyűjtsenek az eleven nyelvről és a képzeletről a tanórák keretében is.

Részletek »

Székely Anikó

Szabad vallást, éneket, zenét, furulyát és karvezetést tanított a Waldorf-tanár képzésen, s világszerte adott elő konferenciákon e témákban.
“Tanítani nem, csak világítani lehet a felnövekvő Én számára, hogy a világosság gyújtsa meg benne a kezdés képességét az út járásához, amely maga a Világosság.”

Részletek »

Székely István

Programozó, grafikus, vallástanár.
A Waldorf tanárképzés oktatója.
“Meditatív kutatás az evangéliumokról”

Részletek »

Tandori Dezső

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, műfordító.
A Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.
“Szeretem a sapkát. Londonban szoktam rá a sapka viselésére, meg Írországban. A kalapot leviszi a szél. Sokan megszoktak sapkában. Én úgy gondolom, hogy ez egy színházi kellék is. (…) Azért, mert a személytelenséget adja.
Az ember így bebújik a sapka alá.”

Részletek »

Tobias Richter

Az ő nevéhez fűződik az első egységes Waldorf-tanterv összeállítása. Jelenleg a kremsi Donau Egyetem munkatársa.

Részletek »

Torin M Finser

Számos iskola számára nyújtott szervezési-vezetési tanácsadást. A vezetésfejlesztés és támogatás témája legtöbb könyvének fő motívuma.

Részletek »
Főmenü
×
×

Cart