Karátson Gábor könyvpályázat

A pályázat egyik célja, hogy megismertesse az olvasóközönséget Karátson Gábor életével az Ulrik úr keleti utazása, avagy A zsidó menyasszony című, önéletrajzi ihletésű könyvén keresztül. 
A másik cél az, hogy megmutassa az olvasóknak, mit rejtettek, mit jelentettek Karátson Gábor számára az evangéliumok. Ő maga azt írta, hogy akvarelljeivel nem illusztrálta ezeket, hanem kérdéseket intézett e szent szövegekhez, mert csak így, nem fogalmakban gondolkodva, hanem képi formában, azaz más tudattal lehet csak közelíteni ezekhez a tartalmakhoz, hogy eljuthasson hozzánk üzenetük, gyógyító erejük.
A Kláris Kiadó és Művészeti Műhely kötelezettséget vállal arra, hogy a pályázók által megpályázott könyvek teljes árának a felét támogatásként átvállalja, minden könyve esetében a készlet erejéig, és a pályázat 2 millió forintos össztámogatási keretösszegének erejéig.
 
A pályázaton intézmények, azaz könyvtárak, alapítványok, egyesületek, oktatási intézmények illetve fenntartójuk, civil szervezetek, valamint magánszemélyek is részt vehetnek. 
 
A támogatott összeghatár megállapításakor a kiírónak az volt a szándéka, hogy azok a magánszemélyek és családok se essenek el ezen kulturális kincsektől, akik szűkösebb anyagi forrásokkal rendelkeznek.

VEGYES CSOMAG

KIS ULRIK CSOMAG

NAGY ULRIK CSOMAG

 

Ha szeretne élni a lehetőséggel, az alábbi linken található űrlapon nyújthatja be pályázatát.

Főmenü
×
×

Cart